vineri, 18 iunie 2010

Filosofia s-a născut pe budă

Cred că de la Platon şi Socrate încoace se tot vorbeşte, mai pe sub mese, mai pe la colţuri, că filosofia e prietenă bună de tot cu preacinstita căcare, că altfel nu-mi explic cum altfel s-ar fi putut ajunge la concluzia că pe tron vin cele mai bune idei. Ia uitaţi aici cum curul şi mintea se împletesc într-o căcare desăvârşită, că din ambele au ieşit monumente.

Ieri m-a luat o căcare de pomină. Epică. De fapt, a fost Căcarea Căcărilor. Drept pentru care m-am aşezat pe colac şi am început să gândesc. Şi ce-mi veni mie în cap? Că ştiinţa spune că vidul perfect există doar în atomi, între nucleu şi electroni. Şi că spaţiul ăla gol este enorm, reprezentând cam 99% din volumul atomului. Se ştie că toată materia e formată din atomi. Iar energia este doar o erecţie a materiei, deci, la fel cum pula, când se scoală, tot pulă e, şi atomi sunt atomi când îi supui la perversiuni energetice. Drept urmare, 99% din univers este vid perfect. Şi vidul este singurul lucru perfect din univers.
Pe de altă parte, popimea o suge aiurea (asta când nu fute copilaşi în cur) că Dumnezeu este singura chestie perfectă şi că e peste tot, mai ceva ca pulocul prin vagin, că şi acolo mai rămâne loc de cauciuc şi vaselină. V-aţi prins? Vidul este perfect şi peste tot, literalmente în esenţa materiei. Dumnezeu este perfect şi peste tot. Dumnezeu este vid. Adică Dumnezeu este nimic. Şi concluzia asta a primit aplauzele monumentului maro care, apoteotic, a făcut pleoşc. Acum, pluteşte, pe undeva, pe Dunăre. M-a servit cu vitejie şi s-a dus ca un erou.

Aşa că să facă bine preoţimea să-şi ceară, public, scuze pentru că a sacrificat progresul omenirii pe altarul vidului timp de două mii de ani şi să dea averile înapoi! Muie, mă!

Paraziţii - O chema

3 comentarii:

  1. Cam asa ceva. Oricum e logic sa crezi ca 99% din univers e vid...
    e prea mare si materia e prea putina, plus vidul din materie.

    POrbabil s-ar referit la vid...pur. Adica vin fara nimic in el.
    Dar nici vidul nu ar fi existat daca energia nu ar fi dat nastere materiei.

    Deci energia e dumnezu si e perfect. Ea a existat ditodeauna, nu poate fi distrusa si va exista pt totdeauna

    RăspundețiȘtergere
  2. @Complex de Contradictii: Da, dar, dacă energia şi materia nu ar fi existat, ar fi fost numai punctul ăla sau ce pula calului era şi, de jur împrejurul lui, vid. Deci Dumnezeu e vid, nu energie... şi energia poate fi anulată sau consumată, dar vidul nu poate fi distrus decât dacă-l umpli. Dar, conform principiului II al termodinamicii, trebuie să iei din alt loc ca să pui în vid, deci să creezi alt vid, că materie nu poţi aduce în univers din altă parte decât dacă eşti Dunmezeu. Dar, dacă eşti Dumnezeu, eşti vid, deci nu poţi să faci nimic decât să stai în ambalaje, pe lângă cafea şi alune:))

    RăspundețiȘtergere
  3. "curul şi mintea se împletesc într-o căcare desăvârşită" =)) omg :))

    "concluzia asta a primit aplauzele monumentului maro care, apoteotic, a făcut pleoşc" =)) ai de capu' meu.nu mai pot =))

    tot bolund ai rămas =))

    RăspundețiȘtergere

Dacă raţiunea ta doarme mai adânc şi mai agitat, eliberează-i copilaşii...