luni, 22 februarie 2010

Oamenii "e" naşpa

Şi acum o să-mi sară-n cap toţi optimiştii patologici, ca să mă apostrofeze spunându-mi că şi eu sunt om şi că nu ar trebui să am atitudinea asta. Da. Am luat la cunoştinţă, mersi mult. Mi se fâlfâie. În primul rând, pe mine nu m-a întrebat nimeni dacă vreau sau nu să mă nasc om, la fel cum nu m-a întrebat nimeni dacă vreau să fiu botezat sau dacă vreau să am ochi gri-verzui. Aşa m-am trezit, contrar voinţei mele. Cu unele chestii am învăţat să convieţuiesc, altele îmi întorc maţele pe dos. Ştiu că nu le pot schimba, dar asta nu e o scuză ca să mă culc pe o ureche şi să zic bodaproste.
Dar de ce sunt oamenii naşpa şi nu îmi plac mie? Uite, de-aia, pentru că e cea mai de căcat specie inventată vreodată. Suntem singurii care ne ucidem unii pe alţii pentru că aşa vrea pulicica noastră, suntem singura specie poligamă care se încăpăţânează, sanchi, din cauza moralei, să îşi înfrâneze pornirile şi suntem singurul animal care-şi distruge habitatul. Şi mai avem aroganţa de a ne numi "cea mai inteligentă specie". Inteligentă pe dracu', pentru că, dacă aveam un pic de soft pe gelatina aia dintre urechi, nu ar mai fi fost nevoie să elaborăm legi şi să ne căcăm pe noi cu principii morale.
Şi, pe lângă construcţia biologică de căcat, mai suntem şi bolnavi psihic, indiferent dacă avem sau nu dungă roşie-n buletin. Cine pula calului a mai văzut război între iepuri sau omizi paranoice? Chiar, zău, cum ar arăta un iepuraş pufos şi alb ţinând un Kalaşnikov în mână şi împuşcând urşi căcălău? Şi stau eu aşa să mă gândesc, suntem chiar de căcat, chiar şi când omorâm animale din altă specie. Nu suntem în stare să ucidem ceva mai mare decât o găină cu mâinile goale. Fără puşcoace şi cuţite am crăpa de foame, dar ne dăm regii naturii. Asta suntem noi. Cea mai nesimţită naţie de animale de pe pământ. Sper ca, data viitoare când o fi să mă nasc, să mă întrebe şi pe mine careva ce vreau să fiu, pentru că nu îmi place să mă simt responsabil pentru atâtea căcaturi câte face omul în general. Până la urmă, eu nu omor, nu fut extraconjugal, nu poluez şi nu mă războiesc, drept pentru care sunt văzut ca un inadaptat şi ca un proscris. Specie de căcat, mentalitate de căcat!

Chalice - The stigma of an age

2 comentarii:

  1. oh well..om..purcelus..sau ce oi vrea tu sa fii data viitoare cand te vei naste..eu tot te voi iubi:X>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu gandesc uneori asa si incerc sa-mi ridic moralul gandidu-ma ca mai exista (sau au existat) oameni extraordinari, vezi Dali, DaVinci, Monet, Asimov, Mozart, Vivaldi etc etc... deci... printre atatea buruiene e posibil sa gasesti si un mac. Deci... codul nostru genetic nu e in totalite fucked up ;)

    RăspundețiȘtergere

Dacă raţiunea ta doarme mai adânc şi mai agitat, eliberează-i copilaşii...