miercuri, 9 februarie 2011

O lume pentru proşti

Parcă mi se atrofiază creierul când mă uit pe net şi văd că 99% (şi spun asta ca să nu mă preamuiască lumea pentru că generalizez) din ceea ce apare, în orice domeniu, e făcut ca pentru americani. Sau, ca să-nţeleagă toţi adepţii noului val de inovaţii, ca pentru proşti. Apar două aparate foto de la Canon, ambele cu pretenţii de scule cel puţin semiprofsioniste, deci pentru lume care se pricepe la făcut poze. Primul este plin de funcţii auto şi al doilea, ăla "avansat", zice-se că e pentru oameni care nu ştiu prea multe despre fotografie. Dar citiţi, dracu' să vă ia, nişte cărţi, documentaţi-vă şi nu mai influenţaţi piaţa cu invazia inteligenţei voastre subunitare! Toate căcaturile tehnologice care apar trebuie să aibă ceva "comercial" în ele. De exemplu, filmare sau redare HD. Nu ştie nici pulea ce e aia HD, la  ce foloseşte şi care e diferenţa între monitoarele cu tub de acum 50 de ani şi paleştile HD de acum. De fapt, nici măcar nu este cine ştie ce mare diferenţă, eu, unul, pot citi un text cu litere de 5 şi pe cutiile paleolitice, şi pe hardughiile "moderne" sau ceva. Dar, dacă nu apare un strung cu filmare HD, o periuţă de dinţi HD, un pachet de ţigări HD (există, ţineţi-vă căcatul în maţ!), un vibrator cu display HD sau hârtie igienică HD, nu se simt producătorii bine. De ce? Pentru că asta au şi americanii. Ştie tot prostul că HD e bine, aşa că îl încorporează în tot ce înseamnă tehnică de înregistrare / redare video sau pulă de plastic pentru lesbiene nesătule. Lebiene HD, normal!
La fel, cărţile pe care le văd în librării sunt, în majoritate, pentru idioţi. Porcării de genul "cum să sugi pula fără s-o uzi", "Cum să vinzi castraveţi grădinarului", "Cum să-ţi baţi pula de şeful tău fără să se prindă" şi aşa mai departe. Ce-a mai rămas din literatura ştiinţifică pe bune apare fără aparat critic (normal, cine pula mea ştie ce e ăla?) sau în varianta pentru troglodiţi, traduse, parcă, în limba copiilor de cinci ani. De romane şi volume de poezii nu mai spun nimic, pentru că nu prea am văzut aşa ceva. A, ba da! Jurnale şi diaree de vampiri, Twilight (scris americăneşte, deci prost! Nu vă luaţi după cum scrie pe carte!), adică un căcat cu vampiri şi alte capodopere ale literaturii universale practicante de cunnilingus la ciclu. Vorba ceea, e nevoie de un bărbat puternic să înoate în Marea Roşie, dar numai un erou bea de-acolo! 
Concluzie, că m-am întins: Unde pula mea pot şi eu să găsesc o carte de istorie în care să se disece din toate punctele de vedere un eveniment sau o epocă, folosindu-se şi alte exemple decât cele tabloide, unde pot să găsesc o cheie franceză care să strângă piuliţe ŞI ATÂT, adică să nu ruleze filme porno în timp ce o strângi şi unde pot să fac o plângere împotriva tuturor muiştilor care, în loc să ridice publicul de peşteră la un nivel cât de cât... bunicel sau ceva, aprovizionează oamenii tavernelor cavernelor cu material de atrofiat cortexul? Până mă lămureşte cineva, mă duc să-mi lustruiesc ciomagul, să-mi scot pielea de tigru cu dinţi de sabie de la naftalină şi să-mi vânez ceva bun până nu se face întuneric, pentru că, pe la mine, nu au apărut becurile HD.

Dafydd Iwan- Pam Fod Eira'n Wyn

4 comentarii:

  1. Concluzie, că m-am întins: Unde pula mea pot şi eu să găsesc o carte de istorie în care să se disece din toate punctele de vedere un eveniment sau o epocă, folosindu-se şi alte exemple decât cele tabloide...----- De ce plm te intereseaza pe tine un eveniment de acum 939123802138012830 ani?

    fa ceva care sa aiba legatura cu viitorul tau. Iti pierzi vremea citind despre ceva care nu te influneteaza sub nicio forma.


    HD? corect.....poti citi si pe monitor cu tub si pe monitor slim si full HD, Dar nu te poti bucura de un film bun pe un monitor vechi. Nu te poti bucura de un joc bun, fara un monitor HD...etc. Tu ai vrea sa joci Assasin's Creed imagineaza-ti cum te joci pe un HD si cum te joci pe o rasnita mare, cu frecventa de 3hz. Probabil nici nu e capabil sa afiseze.

    Cred si eu ca pe la tine nu au aparut becurile HD. Daca traiesti la tara acolo in Iasi>:) :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici Hitler nu ştia ce a fost în trecut şi a supt Russkaya Pulaya la Stalingrad, doar pentru că nu a ştiut greşelile lui Napoleon. Deci istoria are foarte mare legătură cu viitorul. Începând de la Biblioteca din Alexandria:D

    HD nu are legătură cu rifreşu', iar dacă vreau să am o experienţă tare când văd un film, mă duc la un cinematograf cu pula mare. Oricum, la dimensiunile monitorului, HD nu face aşa mare diferenţă.

    Acuma sunt în Brăila. Vezi ce te înjură moldovenii că ai zis că Iaşi e la ţară:)) Oricum e mai civilizat ca Brăila:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Baaah ... mai las-o balta cu "te injura moldovenii" :)) Adica eu nu pot spune "ce faci, moldovene?" pentru ca el interpreteaza "adica ce? ma faci prost?" Pai prost te-a facut ma-ta pentru ca te simti cand iti spun ca esti moldovean! Si pentru ca nu ma asculti ce te intreb! Daca ma intreaba careva "ce faci, ardelene" ii raspund la intrebare, nu interpretez ca m-a facut prost, ori in alte feluri (create in imaginatia mea, bazandu-se pe proprile complexe). E un fel de "nu spune nigga unui negru, decat daca esti negru altfel esti injunghiat sau considerat rasist". Pai ia sa va dati voi in pula mea de necivilizati (si aici nu zic moldoveni, ci zic moldovean care e prost si i rusine de propria-i existenta)...

    Revenind la subiect, High Definition este o tehnologie care cica ne face viata mai frumoasa. Avem totul mult mai clar si mai frumos! Pachetul rosu` din film parca e mai rosu decat ciclul unei femei! MULT MAI CLAR!! Doresc un Suuuuuugi Pula! fericit tuturor care vad mai importanta "claritatea" imaginii decat mesajul transmis de productia respectiva. Pentru ca Inception e un film prea destept pentru un public in care daca nu se vede muuuult mult sange, inseamna ca-i naspa filmu`. Hai sictir, ca m-am saturat de superficiali ...

    Da, trebuie sa le acceptam si in universul nostru, nu sa iesim din pestera cu sulitza facuta din dintzi de delfini de stepa, pentru ca altfel te trezesti ca esti depasit si scos din "societate". Daca-ti iei bani, fa-o! Zi ca-i tare si ca nu se poate trai fara! Altfel sa vezi distractie in vanatoarea de maimutze prin parlament, sa le jumulesti pielea pentru a avea cu ce sa te invelesi la noapte.

    PS: hai ca-mi place articolu` ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Faza cu htz era o adugire. In fine...

    Conteaza mesajul, dar conteaza si suportul pe care il trimiti...si cum este prezentat mesajuk

    Care din voi doi ati fute o femei chiaora, fara picioare si cu un tata taiata, dar super desteapta?

    In hd se vede mai bine ca la cinema:))) Doar ca la cinema e ditamai pula de ecran si pare wow!!

    Inception e genial, l-am vazut(la cinema:))) iti dai seama pe o diagonala full hd, 1080p, de 200 de cm cum se vede? + un sistem home theatre 7.1, bere, joint si o pizda?...ziceti voi daca mai vreti monitor cu tub, servetele pentru laba si apa acidulata cu gust de bere( cum era soveja aia)

    RăspundețiȘtergere

Dacă raţiunea ta doarme mai adânc şi mai agitat, eliberează-i copilaşii...