miercuri, 11 august 2010

Ţiganiada cu de-a sila

M-am cam ferit de comentarii rasiste, dar nu se mai poate. Ca să fie clar, muia se îndreaptă numai către o parte dintre ciorile patriei. Există şi ţigani care merită tot respectul, dar sunt prea puţini. Să-nceapă muia, deci.

Ţiganul este o plăsmuire satanică menită să te calce pe nervi, în primul rând, apoi să-ţi facă şi rău înfigând în tine corpuri străine, gen cioburi, cuţite, săbii sau penisuri. Ţiganul vine la tine să-ţi ceară chestii: bani, ţigări, cartofi sau pâine. Sau îţi cere bani ca să-şi ia, spune el, pâine. De fapt, îşi ia ţigări şi băutură. Ţiganul este animalul care se dă lovit şi, când îl ajuţi să se ridice din căcat, îţi bagă mâna-n buzunar şi-ţi ia tot ce ai acolo. Recomand portul de muci în buzunare, cu toate că baragladinele nu se scârbesc de nimic. În fond, se hrănesc cu mucii conaţionalilor. Tocmai pentru că ţiganii pozează în victine, îşi justifică duhoarea prin lipsa apei din case sau palate şi fură pentru că le e foame, nu pentru că aşa i-au învăţat ciorile din ale căror ouă au ieşit, oamenii sunt discriminaţi faţă de ţigani. Adică, la facultăţi, există locuri sau cuiburi speciale pentru ei, chit că trebuie dezinfectată şi deratizată toată universitatea dacă trece un asemenea specimen pe-acolo. Organizaţiile non-guvernamentale fac sute peste sute de campanii pentru ajutorarea bietelor jeguri sociale. Dacă vine apa şi le ia casele, ţiganii sunt cazaţi în tabere, precum cea din Lacu Sărat. Acolo, conservele nu le plac, pentru că ei sunt obişnuiţi cu fripturile. Drept urmare, aruncă mâncarea după reprezentanţii Crucii Roşii. Ăsta este un caz real. Aceleaşi vome semiumane au beneficiat de case noi, construite de statul român. Statul le-a pus gresie pe jos, ei au făcut scandal că vor parchet. Are sens. Parchetul reţine mai bine jegul atât de drag lor. Păturile primite de căcaţi în tabără erau prea aspre pentru pielea lor fină şi pentru stratul de cinci centimetri de căcat care s-a adunat pe ei de-a lungul istoriei, aşa că le-au călcat în picioare. Mai mult decât atât, inferiorii au smuls băncuţele de lemn din staţiune şi au făcut focul sub grătare cu ele. Înţelegeţi, deci, de ce nu trebuie să ajutaţi niciodată aceste oribilităţi scăpate ca prin minune de selecţia naturală.

De fapt, ţiganii nu sunt nici pe departe săraci. Ei trăiesc în pagode, temple şintoiste sau mausolee pe care le numesc, cu mândrie, case. Dacă nu au maşini, merg cu taxiul. Vai şi-amar de taximetristul care nu are în maşină CD-uri cu manele pentru domni. Ţiganul upgradat conduce BMW sau Audi, musai alb, ca să contrasteze cu şoriciul său infect. Dacă cedezi tentaţiei şi loveşti un ţigan, el va avea două reacţii. Prima va fi cea a omului normal care primeşte un punm în muie: te va înjura, va riposta sau, dacă l-ai lovit bine, îţi va şti de frică. Însă adevăratele represalii vin pe cale juridică: te va da în judecată pentru că l-ai discriminat. Vedeţi voi? Dacă baţi un român pentru că te atacă, el intră la puşcărie. Dacă baţi un ţigan, tu intri, pentru că l-ai discriminat. Nu contează că a meritat din plin pumnul în muie. Se porneşte de la premisa că tu eşti un bulangiu şi l-ai lovit pentru că e ţigan. Ceea ce ar fi destul de corect, însă oamenii au mult prea mult bun simţ ca să facă asemenea lucruri. Nici măcar Hitler nu a reuşit să le stârpească neamul, ceea ce este păcat. Uite unde am ajuns din cauza migratorilor aduşi cu japca de hoardele mongole. De mongoli, am mai scăpat, dar ţiganii sunt eterni şi, chiar dacă ar pleca, duhoarea din urma lor ar persista milenii la rând.

Acest text nu este unul discriminator. Eu, unul, mă simt discriminat în ţara în care sunt dat la o parte de nişte fiinţe oportuniste, de nişte vulturi care nu ştiu decât să-ţi ia toată mâna chiar şi când le întinzi doar degetul mijlociu. Aceste creaturi la care mă refer, adică "rromii" care merită călcaţi cu tancurile în piaţa publică, au reuşit să fraierească şmenăreşte până şi autorităţile care, tacit, sunt de acord cu toate mârşăviile pe care le comit: excrocherii mărunte, furturi, tâlhării, evaziune fiscală sau poluare fonică prin propagare de manele aproape la fel de infecte ca ei. Nu am nimic împotriva ţiganilor (că nici măcar ei nu-şi spun rromi) care muncesc cot la cot cu noi, care intră în competiţie directă cu noi fără a fura startul, care au o cultură solidă, care ştiu să citească şi care ţin la tradiţiile lor doar în măsura în care nu deranjează oamenii din jurul lor. Restul ţiganilor, însă, pot fi decoraţi cu o mare pulă care li se va lipi de interiorul gâtului de-a pururea şi-n vecii vecilor. Muie lor!

Nightwish - Amaranth

2 comentarii:

  1. Ca bine zici..dar..astia sunt tiganii si ne-am obisnuit cu hazul lor..:-<
    eu te iubesc:*

    RăspundețiȘtergere
  2. ai mare dreptate. si eu ma simt la fel ca si tine, discriminat in tara mea.

    RăspundețiȘtergere

Dacă raţiunea ta doarme mai adânc şi mai agitat, eliberează-i copilaşii...