vineri, 23 iulie 2010

Penis itinerant

O săptămână sau ceva de genul ăsta am stat să mă gândesc în ce să-mi mai bag pula. Nu, nu vorbesc despre femei, că nu vă fute pe voi grija câte pachete de prezervative consum eu pe zi. Mă refer la chestii măreţe. Nu, nu Angelina! Cu adevărat măreţe. Gen Guvern, preşedinte şi alte animale. Dar nu mai e loc în palate de atâtea pule. De fapt, cred că holurile sunt, acum, tuneluri săpate în munţii de pule. Aşa că mă burzuluiesc un pic la CFR, pentru că am fost de două ori până la Iaşi şi înapoi. Înapoia am făcut-o cu Cefereul, din lipsă de alte mijloace de transport. Vreau vapor de mers cu el pe Siret şi pe Bahlui. Dar să vedem care-i faza cu trenurile care leagă Iaşi de Brăila.

Dimineaţa, adică exact când sunt eu pe drumul SPRE, nu DINSPRE Iaşi, pute gara de trenuri. Sunt aşa multe, că îţi permiţi să pierzi şi cinci trenuri şi tot ajungi întreg. Pe la un prânzişor, însă, parcă se închide taraba. Nu te mai duce nimic la Galaţi, Buzău, Barboşi sau Făurei (ultimele două sunt metropole de care, dacă n-aţi auzit, puteţi suge nişte pulă geografică!). Abia pe la şase seara e un accelerat de Barboşi, dar, dacă n-are cine te aştepta cu maşina acolo, stai opt ore în gara fără sat. Sau mergi pe jos, că, în vreo patru ore, eşti în cadă, cu berea lângă tine şi cu ţigara în colţul gurii. Aşa că, din acest considerent al lipsei de legătură, poţi opta pentru trenurile de noapte. Unul habar nu am pe unde se duce, că e rapid, deci costă cât un drum cu avionul de la Constanţa la Satu mare. Celălalt e accelerat până-n Făurei, de unde vii acasă cu un tramvai. Da, nu vă frecaţi ochii. E tramvai ca popa! Cad tablele de pe el, arată de parcă ar fi făcut pană de cauciuc, pute şi e înghesuit. Dar are înregistrarea aia de la metrou cu "Atenţie, se închid uşile!". Păcat că nu au luat toată povestea, să ne spună şi că urmează staţia Dudeşti unu, cu peronul pe partea dreaptă. Corespondenţă cu staţia Dudeşti doi sau ceva. Oricum, dacă dusul cu maxi-taxi până la Iaşi, direct, durează vreo patru ore şi un pic, funcţie de semafoarele moldoveneşti, cu trenul ajungi să faci şi de două ori mai mult. Vinerea trecută, am făcut, cu tren + tramvai, vreo şase ore. Şase ore cu un tren în care intrau valuri de ţânţari beţi şi cu o teleguţă care nu mă lăsa să dorm, că ţipa la mine că se închid uşile. De ce se închideau, nu ştiu, pentru că, dacă vrei să deschizi uşile rablei, ajungi să te înjuri că n-ai făcut mai mult sport. Şi, acum, să trecem la întrebările retorice.

De ce pula mea nu se poate face un tren direct între Iaşi şi Brăila? Ăla de Făurei ocoleşte Brăila numai de afurisit!
De ce pula mea există tramvaie cu cai pe calea ferată? Personalul de Paşcani arată ca trenurile nemţeşti! Şi tot personal e! De ce să plătesc aceiaşi bani pentru trenul Angelei Merkel şi pentru rabla lui Goering?
De ce pula mea nu circulă trenuri după-amiaza?
De ce pula mea nu pleacă nici un tren, de nicăieri, după miezul nopţii?
De ce pula mea sunt Barboşi şi Făurei locuri aşa importante? Nici n-ai unde să dormi, iar dormitul e esenţial, dat fiind că ai de aşteptat toată noaptea până vine teleguţa de Brăila!
De ce pula mea stau trenurile numai câte un minut în fiecare gară? Lăsaţi oamenii să fumeze!
De ce pula mea nu există loc de futut în tren?
Mă afund. Călătorie plăcută, pe jos! Şi loviţi-mă cu berile, că sunt, oficial, student al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi! La buget, deci am o pulă atât de mare, că trebuie să se reinventeze ruleta!

Therion - Pandemic outbreak

4 comentarii:

  1. traim in Romania..si asta spune tot:D
    cat despre facultate..;;)te iubesc geniul meu modest:X>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. că nu vă fute pe voi grija câte pachete de prezervative consum eu pe zi------------- naspa ca inca mai folosesti prezervative

    RăspundețiȘtergere
  3. Ştiu, nici eu nu mă omor după ele, dar sunt mai ieftine decât pensia alimentară:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Trenul însuși e locul de futut. E fain dacă prinzi unul din acela cu oglinzi!
    And by the way...congrats!

    RăspundețiȘtergere

Dacă raţiunea ta doarme mai adânc şi mai agitat, eliberează-i copilaşii...