vineri, 19 martie 2010

De-ale literaturii (Cacofonie intenţionată)

Trupa vocal-instrumentală Paraziţii spunea că limba română e curvă. Păi, ce, numai limba? Dacă literatura română o arde didactic la grămadă cu limba română, atunci şi literatura este la fel de curvă. Sau, cel puţin, cretină. OK, nu toată, doar segmentul reprezentativ care este băgat pe gâtul elevilor din categoria de vârstă 4 - 24 de ani. O tanti scrie poezii despre cum să omori gândaci. Dar nu orice fel de gândaci, ca ăia pe care-i striveşti cu sadism când îi prinzi prin bucătărie şi trosnesc când iese zămârca din ei. Nu. Copilaşii de grădiniţă învaţă despre carcalaci mutanţi care vorbesc şi pun întrebări pseudofilozofice: "De ce mă strângi în pumnul tău? Nu vezi că-s mic şi că mă doare?" Păi, creier de insectă, dacă nu te-ar durea şi dacă n-ai crăpa în chinuri, nu mi-aş mai murdări mâinile cu sucurile tale infecte? După o viaţă întreagă de umblat prin căcat şi mâncat shaorma la mâna a doua, ce altceva să meriţi? Gândacii sunt ca ţiganii. Dacă uciderea ţiganilor este ilegală, măcar gândaci să mă lase sistemul să masacrez fără să am mustrări idioate de conştiinţă! Copii, gândacii nu vorbesc!
Odată ucise toate coleopterele invadatoare, plodul român trece mai departe, la poezii despre somnoroasele păsărele care, după ce termină de bombardat universul cu găinaţ, arborează moaca drăgălaşă şi dorm prin copaci. OK, sună bine. Dar ce pula mea învăţ eu din aberaţia aia? Că păsările dorm noaptea? Să mori tu? Sindicatul Liber al Bufniţelor şi Cucuvăilor a înaintat, deja, o plângere penală Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Dar să lăsăm poezia şi să trecem la proză. Până la sfârşitul liceului, 99% din maculatura obligatorie este despre ţărani. Ţărani care se fut cu pământul, ţărani care se omoară pentru pământ, ţărani care fug pe pământ, ţărani care sunt atât de proşti, încât se încreţeşte pământul sub ei. Patru ani de zile îţi sunt suficienţi ca să devii un ţărănoi tractorist, numai bun de promovat în industria tinichigeriei auto, unde vrea prezidentul să te instaleze.
Şi, dacă vrei să eviţi maculatura îndesată-n grumaz de sistem, dai de citate pline de erudiţie şi cultură care se scaldă în nimbul raţiunii pure. Urmează exemple.

"Citesc Biblia şi plâng". De ce? Mie mi se pare de râs. Poate din cauză că nu mă-ta a creat lumea.
"Milion plus milion fac mai multe milioane". Mi se pare corect, doar nu or face mai puţine.
"Dacă să-nveţi n-ai sete, o să speli closete". Dacă înveţi, trage altu' apa după tine? Nu cred. Doar că, dacă nu înveţi, closetul tău va fi din aur. Dacă stai prea mult pe la şcoală, buda va fi o gaură în pământ.
"Pumnii mei minte nu are". Lasă, că nici cu tine nu mi-e ruşine...
"Ţine minte că mintea conduce pumnul, nu invers!". Şi acum pe cine pula mea să mai cred?
"Fly like you do it like you're high like you do it like you fly like you do it like a woman", adică "Zbori de parcă o faci de parcă eşti sus de parcă o faci de parcă zbori de parcă o faci ca o femeie". Zbori, puiule, zbori, da' măcar dă şi tu din buci pe ritm, să te simţi muiere! Sau orice alt sens ar avea aberaţia asta. Şi nu uita vibratorul!
"Telefoane, vibratoare şi ecrane LCD". Le găseşti pe toate numai la Aprozar.
"Frichinici face mai mulţi clăbuci decât un detergent obişnuit" sau ceva de genul. Adică, s-avem pardon, fiecare producător zice că rahatul lui zburător este neobişnuit. Industria produce mutanţi, la concurenţă cu maternităţile din România.
"România bunului simţ". De la alegeri tot caut ţara asta pe hartă şi n-o găsesc. Mi-e ruşine să spun că eram bun la geografie.
"Prezervative din latex (băga-mi-aş, credeam că sunt din fontă) testate de trei ori". Ăsta trebuie să fie cel mai bun job din lume. Măcar eşti sigur că pula ta e prima care intră în ele...

Şi, aşa, de sfârşit de post, o întrebare pentru populaţie: De ce îl urăşte toată lumea pe Hitler pentru că a fost antisemit, dar de faptul că a măcelărit şi ţigani nu suflă nimeni o vorbă? Eu i-aş face statuie pentru asta, chiar dacă nu a reuşit să-i stârpească pe toţi!

ABBA - Knowing me, knowing you

4 comentarii:

  1. :))))makr tu ai scapat de bagatul "marilor" opere pe gat:D unii ink se chinuiesc:-<
    dar te iubesc>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Tzuky zice: Cine este Mihai Eminescu?
    http://munteanul369.wordpress.com/2010/03/19/cine-este-mihai-eminescu/

    RăspundețiȘtergere
  3. Tzuky zice: Grecii au plecat spre Elada din Romania
    http://ramaniamyblog.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  4. :))) f tare postul .Ai dreptate in legatura cu "sublima "noastra literatura.

    RăspundețiȘtergere

Dacă raţiunea ta doarme mai adânc şi mai agitat, eliberează-i copilaşii...