miercuri, 11 septembrie 2013

Cum să fii un bun aztec

Propaganda actuală de peste tot încearcă să ne înveţe cum să fim buni europeni, un fel de oameni noi, iubitori de ţigani şi câini maidanezi în ciuda răului pe care ni-l fac. Se pare că singura noastră salvare, spun infecţii ăştia, ar fi Europa unită. Eu vin şi dau o alternativă sistemului, pentru că monopolul dăunează. Dacă nu vrei să fii european, poţi să fii aztec. E fain să fii aztec. Dar, pentru că eşti născut în Europa, uneori te cam bate harta şi trebuie să improvizezi. Uite ce ai de făcut:

Îmbracă-te ca un aztec! Garderoba aztecului începător trebuie să conţină, obligatoriu, blană de jaguar şi pene. Aici e greu să faci rost de aşa ceva, aşa că poţi jupui, pentru fiecare costum, vreo 50 de pisici tomberoneze şi, pentru fiecare podoabă, poţi jumuli cam 10 kile de porumbei. Ajuţi şi mediul, reducând din numărul de pisici care tulbură liniştea când au futilici şi din şansele ca oamenii nevinovaţi să fie bombardaţi cu rahat. Dacă nu ai inimă să faci aşa ceva, înseamnă că ai fost sacrificat. Dacă trăieşti, poţi să jefuieşti o curvă. Ea are şi blană de jaguar şi pene.

Fă afaceri ca un aztec! Du-de la piaţă şi plăteşte în boabe de cacao. Bea o ciocolată caldă din când în când, ca să le arăţi sărăntocilor ce mare magnat eşti tu! Intră în primul magazin de bijuterii, lasă un plic de cacao şi ia tot aurul, ca să-ţi decorezi casa cu el! Dă şpagă în pliculeţe de 3 în 1!

Fii tolerant ca un aztec! Un bun aztec nu discriminează. Aşa că declară război, în fiecare an, tuturor naţiilor din jurul tău: ţigani, unguri, ucraineni, moldoveni, bulgari, sârbi şi ce mai găseşti! Ai nevoie de prizonieri de război în cantităţi mari, pentru că trebuie să...

Fii religios ca un aztec! Încolonează prizonierii în faţa celei mai mari biserici. Suie-te în clopotniţă, pironeşte câte un prizonier de clopot, sparge-i pieptul cu un pietroi (nu cred că găseşti la bazar cuţite de obsidian) şi scoate inima din el. Şpilul este ca inima încă să bată când i-o oferi pe o tavă lui Quetzalcoatl. Apoi depozitează în faţa Primăriei toate cadavrele. Sigur, municipalitatea te va aprecia pentru zelul tău.

Fii sociabil ca un aztec! Învaţă nahuatl, nu e greu şi e o limbă tare frumoasă. În tramvai, în autobuz, în lift, aşează-te lângă oameni şi vorbeşte cu ei, povesteşte-le lucruri. Serveşte-te din mâncarea oamenilor pe care-i întâlneşti şi din orice au ei. Lasă-i şi pe ei să facă la fel cu tine, dacă nu vrei să-i sacrifici. Proprietatea aztecilor este comună, deci nu e nicio problemă. Dacă cineva nu îţi oferă din avutul lui, declară-i război şi ia-l prizonier.

Iubeşte ca un aztec! Oferă-i inima fiinţei iubite. Sau oferă lui Quetzalcoatl inima persoanei iubite. Sau iubeşte-l pe Quetzalcoatl. 

Trăim vremuri foarte grele. Vremuri în care diferenţele de opinie sunt motiv de ardere pe rug, deocamdată metaforică. Totuşi, în spiritul european al diversităţii, trebuie, neapărat, să existe şi alte curente de gândire. Să nu îţi fie frică să fii aztec în Europa! Dacă se opune cineva, te discriminează. E intolerant şi trebuie judecat, pus la plată şi, apoi, luat prizonier. Şi ştim ce se întâmplă cu prizonierii unui bun aztec, nu-i aşa?

Sabaton - Burn your crosses

8 comentarii:

 1. Si, daca nu vrei sa fii aztec si nici sa faci parte din Uniunea Republicilor Sovietice Europene, muta-te in Elvetia. Sau in Norvegia (ca deja stii nahuatl si o sa-ti fie usor).

  RăspundețiȘtergere
 2. Hell yeaaah! Azteci ne facem;;):*

  RăspundețiȘtergere
 3. "Normality is a paved road: It’s comfortable to walk, but no flowers grow on it." (Van Gogh)
  Tin să menţionez că ţi-am citit până acum aproape 80% dintre articolele de pe blog şi încă nu mă pot hotărî dacă eşti geniu sau nebun (de savuros), poate şi fiindcă cele două merg mână-n mână, însemnând cam acelaşi lucru. Pe lângă toată jubilaţia, rezonanţa şi identificarea pe care le-am încercat, am descoperit citindu-te şi o aparte delicateţe şi sensibilitate pe care le-ai ascuns baudelairian în exuberanţa unui limbaj cu totul atipic şi original, ca o “estetică a urâtului” sau ca “sublimul în sordid”. Spuneai într-un articol că “prima sărbătoare a românului este propria lui execuţie” . Stii de ce are nevoie ţara asta? De oameni ca tine, oameni care prin verticalitate, integritate şi radicalism să-i pună lumii Oglinda în faţă.(oglinzile, fiindcă spun adevărul, sunt urâte, însă asta nu le împiedică să fie folositoare).

  Felicitări pentru tot ceea ce faci, domnule ! Sper să ne citim cu bine în continuare !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. I never walk old paths. Îţi mulţumesc pentru vorbele fruoase. Dar să ştii că oamenii radicali în fruntea comunităţilor nu ajung nicăieri, nici pentru ei, nici pentru comunităţi. În schimb, oricând aş submina, din calitatea mea de cetăţean fără de funcţie, tot ce poate fi subminat şi legitimitatea îmi vine tocmai din aprecierea gestului. Deci bodaproste :D Până ajung prizonier politic, ne citim.

   Ștergere
  2. Meriti din plin toata aprecierea !
   Te invit la un soi de"drept la replica" la un comentariu din partea lui Ioanid( la ultimul articol de pe blogul meu), comentariu care simt ca te vizeaza partial si pe tine. Eu nu ma vad in stare sa initiez un raspuns, fiindca ma tem ca ma va intelege gresit din nou. Fii bland ! :D

   Ștergere
  3. Ăsta chiar ţine musai să mă calce pe coadă la ore de-astea împuţite. Am fost blând, da' di ce? Că văd că el violează cu sălbăticie şi fără de prezervativ inteligenţa umană. Şi inteligenţei mele nu prea-i place genul ăsta de futai. Data viitoare o să fie BDSM pe bune.

   Ștergere

Dacă raţiunea ta doarme mai adânc şi mai agitat, eliberează-i copilaşii...