sâmbătă, 13 aprilie 2013

Borala curcubeului

Oare la a curcubeelor borâciune, fluenţa curgerii e una cursivă? Ca un cunnilingus? Adică, tu ştii cum se scofâlceşte diareea neagră a ciumatului pe recea podea denivelată din pietre de râu înnegrite de borala fluentă de mai sus?

Am fost lângă un câine negru. El, Câinele fum! se făcu demon dintre cei care viaţa din vintrele tale o smulg ca într-un grotesc şi caricatural avort. Şi ghearele ascuţite de oasele celor drepţi mă cuprinseră în vâltoarea atemporalităţii.

Sibellius - Violin Concerto, mişcarea 1

4 comentarii:

  1. Curcubeul? Inca ploua din Shakespeare, cu vremelnicie, cu amagiri, cu desprimavarare.Iar noi vrem sa fim vii daca ploaia asuda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai prevăzut că am să citesc blogul tău până la citatul pe care mi-l pasezi tu? Dacă tu copiezi din tine ca să-mi transmiţi mie o impresie, ce garanţie am că nu copiezi din alţii când ai pretenţia de a fi originală?

      Ștergere
    2. Sunt, ca si tine, omul care nu accepta lumea, incercand s-o transform prin distrugere. Iar pentru binele si raul pe care-l fac, am dreptul sa respir, sa ma indoiesc,sa reflectez, sa inalt fruntea,sa rezonez cu ceea ce vad, simt si cu ceea ce ma defineste si ma intriga, sa fiu libera, sa exist conform legii si gandirii mele.
      Viata promite intotdeauna totul si nu ofera nimic. Tocmai de aceea, pentru a fi suportabila, trebuie traita fara pretentia inepta si iluzorica a garantiilor.

      Ștergere
    3. Înţeleg, deci, că tu vrei a tăia răul de la rădăcina sinuoasă a sistemelor de valori, acceptând, pe de altă parte, faptul că eşti o pisică a lui Schroedinger. Pentru tine, chiar a te ciupi nu constituie garanţie a trezirii sau a existenţei tale. Deci te-ntreb ca bou' ce vrei să distrugi? O lume care are 50 la sută şanse să existe? Accepţi ideea că demersul tău poate fi îndreptat către o iluzie?

      Ștergere

Dacă raţiunea ta doarme mai adânc şi mai agitat, eliberează-i copilaşii...