miercuri, 24 aprilie 2013

Am un sfânt preferat!


Personajele religioase au sfinţi preferaţi. De ce? Nu, nu de ce au ăştia sfinţi preferaţi, că am încetat să mai încerc să le înţeleg căcaturile. De ce n-ar avea şi ateii sfinţi preferaţi? Dacă iei la scuturat calendarul ortodox, pun pariu că trei sferturi dintre omuleţii cărora le-a trântit Biserica cerculeţul în cap n-aveau nici cea mai mică străbatere religioasă. De fapt, nici nu erau creştini mulţi!


Iniţial, am vrut să fac un cult pentru Sfânta Parascheva, pentru că aş fute-o. Mă rog, pe tipa din icoană aş fute-o, că moaştele arată cam nasol. Dar Parascheva asta a declanşat moartea unor copii nevinovaţi. Drept urmare, misogin fiind, am zis că trebuie să iau un bărbat. Şi s-a nimerit bine ca alesul să se serbeze fix de ziua mea. Doamnelor, domnilor, mazăr facăr gentălmenilor, vi-l prezint pe Sfântul Vladimir, Luminătorul Rusiei!



Vlăduţ a fost un dârlău beţiv şi curvar care a renunţat la cele 800 de târfe ale lui doar ca s-o ia în ştangă pe sora împăratului bizantin Vasile II Boulgaroktonos, însă numai după ce ditai basileul (autocrator, isapostolis etc, etc, etc), incapabil să-şi mai ţină imperiul laolaltă, s-a rugat bine de el. Apoi a creştinat cu japca nişte mii de rusnaci mahmuri, scufundându-i la grămadă în Nipru, nu pentru că Hristos ar fi tare, dar pentru că, după cum ne spune Prima Cronică Rusească, creştinii au voie să bea, spre deosebire de musulmani, şi nici nu-s ultimii fraieri ca evreii cei "uitaţi de Dumnezeu". În plus, surioara împăratului de mai sus nu voia penis nespălat de păgân, ci penis nespălat de creştin. Cum Vladimir era, de fapt Valadmaar Sveindalsson, os de vareg, deci, până la aceste fapte de vitejie se ocupa cu jecmănitul convoaielor de nave de pe Nipru. Nave aparţinând bizantinilor drept-credincioşi ortodocşi. 

În consecinţă, Valadamaar Sveindalsson devine Sfântul Vladimir, Luminătorul Rusiei, un fel de Sf. Ap. Andrei a cărui existenţă e mai uşor de probat. Morala: Dacă el a putut ajunge sfânt, eu ce Hristosu' mă-sii am? Beau ca un rus. De futut, nu comentez, că cine ştie cine mai citeşte pe-aici (faceţi şi voi o listă, dar discret!). Să ajut îmi place. Să înec oameni îmi doresc. Nu ştiu cu cine am să încep, dar am să înec mai mult ca Vladimir. Creştin nu-s, dar uneori mai fac câte-o cruce cu pula-n chiloţi, involuntar, când se ridică strâmb. Vreau să fiu sfânt. La fel de sfânt ca Valadmaar Sveindalsson! Vreau ca sufletul meu să facă sex cu sufletul Sf. Parascheva după ce crăp!

Anonim - Bache bene venies (Codex Buranus, 200) 

6 comentarii:

  1. Ba am stat si am cautat oleaca si Valadmaar Sveindalsson sau Vladimir Luminatorul Rusiei, nu are facebuci, deci ai prea multe mai trebuie sa renunti sa poti fi la acelasi nivel cu el :D.


    P.S. Daca islandezii se trag din vikingi si vikingii au existat pana la 1050 aprox. si Islanda a fost intemeiata in 870 oare asta nu ii face si pe ei vikingi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm... Dacă românii se trag din brutari, iar brutari există chiar şi acum, în condiţiile în care statele române s-au întemeiat la 1292, respectiv 1356, atunci românii sunt brutari? :))

      Ștergere
  2. Dar vikingii nu mai sunt, iar brutar este o meserie de unde rezulta ca analogia ta este incorecta, pe cand vikingii sunt finalmente o etnie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba, comparaţia este perfect avenită, pentru că vikingii NU erau o etnie; Scandinavii erau confundaţi cu vikingii cum sunt românii confundaţi cu hoţii.

      Ștergere
  3. Dar dupa cum sustii si tu nu toti scandinavii erau vikingi ci doar unii dintre ei deci erau o etnie si unii romani sunt hoti dar nu toti :D

    RăspundețiȘtergere

Dacă raţiunea ta doarme mai adânc şi mai agitat, eliberează-i copilaşii...