sâmbătă, 28 mai 2011

De ce nu-i Basarabia pământ românesc

Păi, simplu, pentru că nu mai e. Se umple lumea cu din ce în ce mai mulţi susţinători ai curentului unionist. Încep să cred că trăim în Germania anilor '30, aşteptând un Hitler simpatic care să se apuce să anexeze tot ce i se pare lui că ni se mai cuvine nouă. Cea mai enervantă chestie pe care-o au unioniştii este că nu suflă nici o vorbă despre Bugeac, adică bucăţica aia de Ucraina dintre Moldova şi Marea Neagră. Dar, vai, nu aveţi destul păr pe piept şi pe coaie să ridicaţi gura împotriva Ucrainei? I-aţi văzut pe moldoveni mai pielea pulii şi vă daţi cocoşi, că aşa-i românul, ca ţiganul, se umflă-n pene doar când e înconjurat de fraierici.

Dar să revin la partea cu pământul românesc, pentru că tot omul care-a fost la trei ore de istorie de-aia plină de îndoctrinare din clasa a patra crede că Basarabia ni se cuvine pentru că de la Dragoş Vodă până la Stalin Vodă a fost a noastră. Da, nene, a fost a noastră, dar, pe vremea aceea, era populată de români şi fusese, şi ea, jefuită intens de cumani, uzi, tătari şi alte popoare violatoare de femei şi domiciliu. Dar Stalin Vodă a fost băiat deştept. Tocmai ca să evite vorbe de genul "noi suntem români, vrem România Mare că ne place de Vadim", a luat românii şi i-a deportat în Pulahara şi a adus băieţi beţivi şi blonzi de prin Siberia, pe care i-a plantat la est de Prut. De aceea, când vezi o moldoveancă, spui "uite ce rusoaică bună, ţine-m-ar puloaca s-o rezolv până nu se face cât scroafa". 

Drept pentru care, din păcate pentru unii, pămânţelul ăla sterp, mai sărac decât România şi mai puţin folositor decât scamele din buric nu e românesc, e cât se poate de rusesc. Singura chestie românească este limba, dar şi aia este maltratată în ultimul stil şi amestecată cu fel de fel de cuvinte ruseşti. Până şi calendarul religios este rusesc. Deci, ce vreau să zic? Am suferit o pierdere teritorială, asta e, cine-a câştigat-o a lui să fie. În 1993, şi-au proclamat oamenii independenţa? Înseamnă că nu ne vor. Poate doar cei care vin să facă facultatea aici, doar pentru că sunt privilegiaţi degeaba, nu pentru că ar ţine morţiş la cine ştie ce unitate a neamului. A, da, mai e un motiv. Integrarea europeană pe uşa din dos. Ştiţi ce? Noi am supt kilometri de pulă ca să ne aliniem la standardele alea de căcat. Ar face bine Moldova să le îndeplinească şi ea, pentru că noi nu ne-am unit cu Germania ca să fim şmecheri. N-avem nevoie, în momentul ăsta, de o cărămidă agăţată de gât, adică de o provincie care nu produce nimic pe care s-o scoatem din căcat, în condiţiile în care avem propriul nostru căcat.

În fine, ca să nu mă trezesc cu dobitoci care-mi pun vorbe în gură, să ne înţelegem bine: oamenii din Moldova sunt ca toţi oamenii, adică şi OK şi de căcat, deci nu, din păcate pentru criticii care n-au ce critica, nu am nimic cu nici un moldovean. La fel ca românii, sunt conduşi foarte prost, sunt leneşi şi sunt cam dezbinaţi, dar, în rest, aş bea o bere cu oricare dintre ei şi aş face sex cu oricare dintre ele (conform propriilor mele standarde, babele, grasele şi copilele să se abţină, să slăbească sau să crească). Cât despre unioniştii lu' peşte, fiţi băieţi şi cereţi înapoi şi Bugeacul, Bucovina de Nord şi Cadrilaterul, nu vă daţi plini de muşchi neonazişti în faţa amărâţilor de moldoveni, că nu impresionaţi pe nimeni aşa. Şi, nu, nu vă vede Putin. Ăsta-i doar naţionalism de dragul naţionalismului, vorba unui mare clasic în viaţă cunoscut sub numele de Buruburu, "găunos"...

Spitalul de Urgenţă - Afghanistan

6 comentarii:

  1. Eu un lucru nu inteleg. Pe care harta (politica, geografica sau harta in care arata marimea penisului) au vazut astia tara numita Basarabia. Ca mie in scapa.
    Si ca sa fiu pe trend. Eu vreau inapoi si Odessa, ca e frumos acolo. Si Budapesta ca doar armata romana a ajuns pana acolo. Plus autonomia tinuturilor romanesti din Spania si Italia.
    Btw, intreaba un unionist d'asta de Transnistria sa vezi ca habar nu au ce e aia.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim: Basarabia, de fapt, este partea de sud a Republicii Moldova, corespunde cumva cu Ţara de Jos. Nu ştiu de unde şi până unde s-a extins conceptul asupra întregii regiuni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa sustina si nationalistii nostri ceva, nu? Buna observatia cu Ucraina :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa suntem noi, romanii, inima larga. Ne place noua sa ne adunam toti la un loc.
    Tu nu vezi ca nationalismul asta de cafenea se trezeste in mod ciclic?
    Ori de cate ori situatia din Romania devine mai tensionata, se scoate cate un iepuras din asta din joben: o descindere in vami, o unire a Basarabiei cu "patria-muma", o evacuare cu scandal a vreunui tribun, un divort cu "nabadai".
    Mai uita lumea de matzul gol si de pretul cartofilor la taraba.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da dă-i în pizda mă-sii cu Basarabia lor cu tot. N-ar trebui să o mai vrem, aşa cum nici obezii n-ar trebui să se mai îndese pe mufă cu untură...

    RăspundețiȘtergere
  6. :))) Mă distrează o chestie enorm. Nu are legatură cu articolul, dar până aici am ajuns să citesc şi să realizez chestia asta. De ce sunt commenturi de aprobare, dar intr-un stil idiot?

    Fără a vrea să aduc ofensă vreunui cititor de-al tău, dar comentarii de genul "dă-i în pizda mă-sii" sau "ai dreptate" sau o repetiţie de idee rescrisă în alte cuvinte nu este constructivă, iar ca om (din-afara spaţiului vostru de prieteni) mi se pare pur pup-în-cur-ism. Atât. Sunt rău?

    Nu se poate să nu existe oameni care să te contrazică în ideile tale. "Dacă mori fără cel puţin un prieten şi cel puţin un duşman înseamnă că n-ai trăit". Pe acelaşi principiu ... nu CRED că toţi sunteţi de acord cu TOT ce scrie omu` ăsta aici.

    Oricum, articolul scris bine deşi nu sunt de acord cu ideile tale. Dacă mergem pe principiul Moldova e România, atunci se poate spune şi că "Ţinutul Secuiesc" e al Ungariei. Deşi există şi aici contra-argumente, pentru că în România, după ultimele sondaje făcute de Băselu` sunt 217 secui înregistraţi în ţărişoara asta mică. Dacă mergem pe ideea de cultură (nu civilizaţie), obiceiuri şi limbă (fie ea chinuită), Moldova îşi are locul anexată României. La fel şi Bugeacul, întreaga Bucovină şi Cadrilaterul. Dar trăim într-o lume în care influenţa nu mai este limitată de graniţe, civilizaţii sau culturi. Dacă vrei poţi fără să existe "Romalvia" sau "Molâmia" sau simplu "România" (deşi din ce povestesc Wikileaks moldovenii, ca stat, nu vor sub nici o formă renunţarea totală la nume).

    Revenind la ideea iniţială ... de ce pula mea există atâta pupat în cur la autorul articolelor? Susţine-ţi punctul de vedere (fie el şi greşit, dar susţine-l dacă tu crezi în el ... cu argumente, evident) şi mai lasă dracului şi fiului său lustruirea curului cu limba.

    RăspundețiȘtergere

Dacă raţiunea ta doarme mai adânc şi mai agitat, eliberează-i copilaşii...