sâmbătă, 3 octombrie 2009

Curva dracu', îmi iei clienţii!

Lăsând la o parte fineţurile şi eticheta aferente vieţii într-o societate la nivel teoretic civilizată, îmi cam bag pula în bătrânetul pus pe şotii vulgare pe seama tinerei generaţii care se străduieşte să supravieţuiască printre buruienile paleolitice năpăditoare ale oricărui vestigiu de bun simţ rămas în picioare de la comunism încoace. În minoritatea îndoliată permanent prin culoarea dubioasă a pielii şi manelizatoare prin prezenţă şi respirarea aceluiaşi aer a mediului înconjurător îmi bag acelaşi scârbavnic mădular. Două categorii aparent neînrudite constituie destinaţia unui mare număr de limbi dornice de atingerea păroasă a unui cur.
Pe de o parte, avem boşorogii autoproclamaţi paznici ai culturii, civilizaţiei şi respectului. Oameni? Mă rog, nu dezbat aici umanitatea lor, ci demagogia. Se înghesuie la uşa autobuzelor, în care urcă pe baza abonamentelor sociale complet inutile prin destinaţie, încă dinainte să coboare lumea. Pe unde vrei să cobor, mamaie, dacă tu respiri duhoare în calea mea şi stai ca monolitu' în drum? Cei care coboară au prioritate, că, dacă sunt 100 de oameni în rablă şi 100 jos, nu mai rămâne loc să tragi o băşină. Care, apropo, ar trece neobservată printre toţi paleoliticii care încă mai cred că o baie "leapădă ţărâna Domnului", conform principiilor Inchiziţiei. Aceiaşi adepţi ai tribunalului bisericesc spaniol se atacă dacă îndrăzneşti să-i calci din greşeală pe bombeu, din lipsă de spaţiu, sau dacă scapi o înjurătură. Ei, cei ale căror reprezentante de sex feminin se coţăiau printre ruinele războiului cu toată Armata Roşie şi care, acum, văd în fetiţele de clasa a cincea, purtătoare de cercei, nişte curve ordinare. Chiar nu voi înţelege niciodată de ce li se dau ăstora abonamente, că oricum nu au unde să se ducă. Nu muncesc. Doar citesc Cancanu' în tramvai şi se leagă de tine că nu citeşti, deşi habar nu au dacă eşti fan Guţă sau fan Schopenhauer. După care aruncă porcăria de ziar. Ce, Kant e prea uşurel pentru creierele voastre supradezvoltate pe fondul îmbibaţiei culturale superioare? Demagogi, mai ceva ca oamenii politici.
Pe de altă parte, există pe acest pământ creaturi ciudate, negre ca şi coloratură facială şi nu numai, posesori de numeroase dosare penale, care atârnă public cu telefoane (ce altceva?) din care se revarsă cultura. Dar s-a scris prea mult despre ei. Se ştie cum este casta maneloasă. Ideea este că adunătura asta e reprezentativă pentru tot ce vieţuieşte de mai puţin de treizeci de ani, drept pentru care bătrânetul demagog, mai sus caracterizat, aruncă în cârca tuturor anatema motivată prin nesimţire şi lipsă de cultură. Două categorii generatoare de generalizare se exclud reciproc. Nu toţi babalâcii sunt demagogi şi nu toţi tinerii sunt porci. Dar câţi înţeleg asta? Hoţii care strigă "hoţii" populează fiecare colţişor al colectivităţilor, dezbinând prin simpla existenţă şi cucerind ca hunii orice redută de bun simţ rămasă în existenţă. Şi mi-e scârbă.

Xandria - Ravenheart

Un comentariu:

  1. lumea ii plina de astfel de specimene..dar ne-am obisnuit..k doar suntem in Romania ji asta ne ocupa tot timpul;;)
    te iubesc mha>:D<:X

    RăspundețiȘtergere

Dacă raţiunea ta doarme mai adânc şi mai agitat, eliberează-i copilaşii...